Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Yaşlanmayla beraber dudak bölgesinde dermis tabakasında incelme, hacim kaybı ve dudak konturunda düzleşme meydana gelir. Dudak dolgusu yapmak için yetkili uygulayıcının bu değişimleri göz önünde bulundurması gerekmektedir.

Dudak dolgusu yaparken hasta isteği ön planda olmalıdır. Sizi aynaya baktığınızda nasıl bir dudak yapısı sizi mutlu ediyor, öncelikle bunun kararını vermelisiniz. Siz karar verdikten sonra, eğer istediğiniz şey anatomik ve tıbbi olarak uygun ise gereken miktar hesaplanır ve dudak dolgusu işlemine başlanır.

Dudak dolgusu yapılırken uyuşturucu krem veya iğne ile lokal anestezi uygulanabilir. Dudak dolgusuişlemi ağrılı bir işlem olmayıp, uyuşturma ile beraber ortalama 30-40 dakika süren bir uygulamadır.

Dudak dolgusu yapılırken nelere dikkat edilir?

  •         Dudak dolgusu sonrası dudaklar yüz yapısına uygun genişlik ve hacimde olmalı,
  •         Alt dudak ve üst dudağın orantısı uygun olmalı,
  •         En önemlisi doğal gözükmeli ve dudağı çok fazla yukarıya kaldırmamalı (ancak bazı hastalar bunu özellikle isteyebilir öyle bir durumda yukarıya kaldırma işlemi yapılabilir),
  •         Dudak dolgusu sonrası dudak konturu belirgin olmalı ki, ruj sürüldüğünde dudağınız daha parlak ve dolgun dursun.

Dudak Dolgusu İyileşme Süreci

Dudak dolgusu yaparken hastalarımla interaktif olarak işlem yapıyorum, yani her aşamada hastamın fikrini alıyor ve oluşan değişimi görmesine yardımcı oluyorum.

Dudak dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler;

  •         İşlem sonrası 2-3 gün süren ödem olabilir böyle bir durumda ılık kompres yapılabilir.
  •         İşlem sonrası uygulama alanına antibiyotikli kremler kullanılarak masaj yapılması önerilir.
  •         Hastalarıma genellikle İşlem sonrası çok sıcak, çok soğuk yiyecek ve içeceklerden kaçınmasını ve sigara içiyorsa eğer nelere dikkat edeceğini anlatıyorum.

Dudak dolgusu yapıldıktan sonra her hastada ödem olacak diye bir kural yok. Ancak ödem oluşması da işlerin ters gittiğinin bir göstergesi değildir elbette. Önemli olan böyle bir durumda neler yapmanız gerektiğidir.

Dudak dolgusu sonrası ödem oluştuğunda, bununla ilgili bilgileri doktorunuz size anlatacaktır.

Dudak dolgusu yapıldıktan sonra ilk 30 gün içinde dolgunun tutunma fazında dudak hattında elinize gelen topaklanmalar olabilir. Böyle bir durumda o bölgeye hafif bir masaj yaparak topaklanmaları dağıtabilirsiniz.

Dudak Dolgusunun Kalıcılık Süresi Nedir?

Dudak dolgusunun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle beraber 9-12 aydır. Ancak bu demek değil ki 9. aya kadar erimeyecek; dolgu yapıldıktan sonra dudak hareketli bir bölge olduğu için hızlı bir şekilde metabolize olmaya başlar ve erime süreci 9 ayı bulur. Yani 4. aydaki dudak hacminizle 8. aydaki dudak hacminiz arasında mutlaka fark olacaktır. Bu gerçek her ne kadar moralinizi bozuyor olsa da birçok uygulayıcının bunu size anlatmadığını fark etmişsinizdir. Neyse ki dudak dolgusu ve diğer bölgeye yapılan dolgular tamamen kaybolmaz ve %10’luk kısmı kalır ve her tekrarda bu artık etki birikerek dudağınızın hiçbir zaman en eski haline dönmemesini sağlar.

Dudak dolgusu kalıcılık süresi dolgunun kalitesiyle de yakından ilişkilidir ve ortalama dudak dolgusu kalıcılık süresi 8-9 ayı bulmaktadır.